skip to Main Content

Specificaties infrarood vloerverwarming

De infrarood vloerverwarmingsmatten zijn duurzaam en van hoge kwaliteit. De verwarmingstechniek is de beste die je kunt krijgen  met het hoogste rendement. Ten opzichte van conventionele vloerverwarming bespaar je 35% energie. Ten opzichte van centrale verwarming met radiatoren is die besparing nog hoger.

Verwarmingstechniek

De verwarmingsmatten bestaan uit een net van glasvezel met daarin platte, brede metaallinten. De kern van het verwarmingssysteem zijn deze linten van een amorfe metaallegering. En dat maakt het verschil met andere systemen. Want amorfe metalen hebben een unieke moleculenstructuur en lage massa waardoor de warmte onmiddellijk wordt afgegeven:

  • betere warmte-afgifte dankzij lage massa en groot oppervlak
  • snellere opwarming en constante temperatuur
  • lange levensduur, corrosiebestendig, onderhoudsvrij
  • 15 jaar garantie

Flexibel toe te passen

Onze infrarood vloerverwarming bestaat uit superdunne matten, ze zijn slechts 2 mm ‘dik’. Daardoor kunnen de verwarmingsmatten zonder hak- of breekwerk in elke situatie worden toegepast. De matten worden geleverd in 2 breedtes (0,50 en 1,00 meter) en diverse lengtematen (variërend van 1 tot 7 meter) die parallel op elkaar worden aangesloten. De piekbelasting bedraagt ongeveer 100 W per m2 bij nieuwbouw en 150 W per m2 bij renovatie. Voor een optimaal rendement wordt zo’n 80% van het vloeroppervlak belegd.

Op elke vloer, onder elke vloer

De vloerverwarmingsmatten kunnen op elke ondervloer, beton of hout, worden gelegd. En infrarood vloerverwarming kan onder elke vloerbedekking: hout, steen, kunststof, wol, net wat je wilt. Denk bijvoorbeeld aan een droge of natte ruimte zoals de badkamer, aan harde of zachte vloerbedekking en verlijmd of zwevend gelegd. Voor elke situatie hebben we een pasklaar installatieadvies.

Bedienen en instellen

Nog een voordeel van infrarood verwarming is de eenvoudige bediening. Naar keuze handmatig of automatisch, draadloos en op afstand, eventueel gecombineerd met andere domotica. Het energieverbruik kun je monitoren. Dankzij de innovatieve techniek kun je ir-verwarming alleen gebruiken als het nodig is. Je kunt de verwarming instellen per ruimte, per dag of nacht en op basis van de temperatuur in de ruimte of van de vloer. Het kan allemaal.