skip to Main Content

Bediening infrarood vloerverwarming

Een belangrijk voordeel van infrarood verwarming is dat je het heel precies kunt regelen. Immers, niet alle ruimtes hoeven altijd warm te zijn. Zelfs niet alle plekken in de kamer. ‘s Avonds kun je de zithoek verwarmen en bijvoorbeeld de keuken niet. Met infrarood vloerverwarming kan dat. Voor grotere oppervlakten worden de verwarmingsmatten gekoppeld en die kun je ook apart bedienen. En infrarood is altijd weer snel warm. Zo bespaar je energie.

Wij zorgen voor het inregelen van het systeem en stemmen dat af op jouw wensen en woonsituatie. Als installateur leveren wij uiteraard al het benodigde schakelmateriaal en de thermostaten tot en met een compleet domoticasysteem.

Bij een all electric oplossing bijvoorbeeld, met meerdere elektrische voorzieningen, zorgen we voor voldoende vermogen. Door slim te schakelen kunnen we piekbelasting in de stroomvraag voorkomen, zodat de gewone woonhuisaansluiting voor elektriciteit volstaat. Die is minder zwaar en dan is het vastrecht lager.

Centraal of decentraal

Afhankelijk van de situatie kunnen we op verschillende manieren prioriteren. Oftewel voorrang geven aan bepaalde toepassingen om pieken in de stroomvraag te voorkomen. Is er sprake van thermostaten per zone, dan wordt dat centraal in de meterkast geregeld. Wordt er gebruik gemaakt van domotica, dan vindt de prioritering decentraal in de woning plaats.

Domotica

Je kunt kiezen uit meerdere domoticasystemen voor bediening op afstand via internet. Een voordeel is ook het combineren in één systeem van je verwarming, verlichting, zonwering, alarmsysteem, camerabewaking, enz. Wij leveren domotica met een standaardprotocol voor beveiligde, draadloze tweewegcommunicatie en terugmelding van de status van actoren.