skip to Main Content

All electric wonen en energie besparen

All electric wonen

All electric betekent dat je voor je energievoorziening alleen stroom gebruikt. Zowel voor je verwarming als je warmwatervoorziening. Je hebt geen gas meer nodig. Sier Infrarood levert een totaaloplossing voor all electric wonen.

Wat betekent energietransitie?

In Nederland wordt meestal aardgas gebruikt voor verwarming en tapwater. Gas is een fossiele brandstof en dat raakt een keer op. En gas kunnen we niet maken. We kunnen wel elektriciteit opwekken met duurzame bronnen. Daarom gaan we over op systemen die alleen stroom nodig hebben. Dat is in ’t kort de energietransitie.

All electric is uitsluitend stroom gebruiken

De energietransitie betekent dat we straks alleen nog stroom gebruiken om te voorzien in onze energiebehoefte. Dit concept noemen we all electric. Met elektrische voorzieningen haal je gemakkelijker de strenge EPC-norm (Energie Prestatie Coefficiënt). De technologie is er al. Zoals infrarood voor ruimteverwarming. Of een circulatiedouche en doorstroomverwarmer voor warm tapwater in badkamer en keuken.

e-Shower bespaart stroom én water

Voor douchen gebruiken we veel warm water. Maar dat is verleden tijd met de regenererende douche. Het betekent hergebruik van water en energie. De e-Shower filtert en zuivert elke waterdruppel maximaal 7x. Het water koelt nauwelijks af, zodat een kleine boiler volstaat. Deze douche levert enorme besparingen: 80% energie en 90% water.

 

e-Shower circulatiedouche in 7 stappen

1. Water wordt opgevangen in het mini-reservoir.
2. Continu wordt vers water toegevoegd, zo blijft het warm.
3. Overtollig water wordt afgevoerd, het water blijft vers.
4. Microfilter houdt haren en vuil tegen.
5. De pomp zuigt het water uit het reservoir.
6. De UVC-lamp zuivert het water.
7. Het proces herhaalt zich. Elke druppel circuleert zo’n 9x.

e-Shower: 85% minder water en 70% minder stroom

Doorstromer voor direct warm water

Een doorstroomverwarmer of doorstromer is een klein apparaat met grootse prestaties. Koud leidingwater stroomt door een spiraal waarin het water elektrisch wordt verwarmd. Je hebt meteen warm water op de gewenste temperatuur. Door de kleine inhoud gaat er geen energie verloren. Het water hoeft ook niet op temperatuur te blijven zoals in een boiler. Je kunt je bad in 10 minuten vullen. Een doorstroomverwarmer is snel, hygiënisch en energiezuinig.

Sier Infrarood levert ook doorstroomverwarmers.

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn nog steeds een uitstekende manier om in je eigen energiebehoefte te voorzien. Een duurzame en milieubewuste keuze. Naast isolatie en energiezuinige systemen is zelf stroom opwekken dé manier om te besparen op energiekosten. In ieder geval tot 2023 wordt de stroom die je opwekt verrekend met je verbruik (salderen kWh). Ook voor zonnepanelen kun je bij Sier Infrarood terecht.